Keskiyön aurinkoa voi ihailla Torassiepissä luksusteltan muhkeassa parisängyssä loikoillen. Näkymästä ei mäkäräistenkään pelossa tarvitse tinkiä, sillä teltan järvenpuoleinen sivu on tiivis mutta läpinäkyvä.

Telttakankaan eristys pitää kesäyön viileyden ulkopuolella, ja lisää lämpöä saa tarvittaessa tulisijasta, sähköpatterista ja infrapunalämmittimestä.

Valo syttyy katkaisijasta ja kännykkälaturin voi kytkeä pistorasiaan. Vesivessaa ja suihkua varten täytyy kävellä sadan metrin päässä olevaan huoltorakennukseen.

Tällaista on ”glamorous camping” (suom. loistokas leirintä) eli glamping.

Luksustelttailu on vain yksi glampingin muoto, ja maailmalla jopa huvilassa asumista saatetaan kutsua glampingiksi. Suomessa glamping-nimellä tarjotaan majoitusta Muonion lisäksi Saariselän lasi-igluissa.

– Meillä glampingin tarkoitus on tarjota luontokokemus, joka on turvallinen ja lähellä. Sängyt ovat lämpimät ja mukavat, mutta toisessa rakennuksessa olevat peseytymistilat tuovat vähän lisää telttailuhenkeä, kertoo Harrinivan myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna-Mari Talvensaari.

Hänen mukaansa aivan veden tuntumaan rakennetut teltat ovat saaneet kiitosta erityisesti sijainnistaan.

Teltassa vietetyn kesäyön jälkeen on helppo ymmärtää miksi: näkymä järvelle on juuri sellainen, kuin vain hyvin valitussa telttapaikassa voi olla.

Näkymä vetää puoleensa myös Torassiepin lomakylässä majoittuvia saksalaisturisteja. Vuorokauden aikana moni heistä pyrkii teltan terassille, josta on täydellinen näkyvyys järvimaiseman lisäksi myös teltassa yöpyvän sänkyyn.

Varsinaista luonnonrauhaa teltassa ei ole ennen aamuyön tunteja, jolloin turistit ovat nukkumassa.

Kaukana eräilystä

Mukavuudet ja ympäröivä lomakylä vievät Torassiepin glampingin kauas eräilystä. Upeampaa hotellimajoitusta on kuitenkin vaikea kuvitella luontoihmisen löytävän.

Talvensaaren mukaan kansallispuistossa retkeilleitä pariskuntia ja ystävyksiä onkin päättänyt vaelluksensa juhlalliseen glamping-yöhön.

– He ottavat mukaansa kuohuviinipullon ja nauttivat saunomisesta ja pehmeästä sängystä.

Juttu tehtiin Erä-lehden aloitteesta. Tarkoitus ei ollut kokeilla glampingia, mutta Harriniva Hotels & Safaris halusi tarjota toimittajalle yön teltassa. Kesäkaudella yö maksaa 200 euroa, talvella 300 euroa.