Kala15-kilpailuun osallistui vuoden 2015 aikana yli 500 kalastajaa. Saalisilmoituksia sen sijaan saatiin vielä enemmän, sillä kaikki eivät jättäneet arvontaa yhden kortin tai kalan varaan.

Yksi useammalla saalisilmoituksella mukaan lähteneistä oli kouvolalainen Teemu Rautio, joka ehti ilmoittaa touko-heinäkuun välisenä aikana kilpailuun neljä kalaa. Ne riittivät, kun palkintoa kesän korvalla arvottiin.

Raution ilmoittamista kaloista suurin oli 6-kiloinen kuha, joka oli itse asiassa miehen ensimmäinen kuha ikinä. Kala tuli Aholanjärvestä, joka on kahden kapean uoman kautta yhteydessä Vahvaseen, järveen, jonka selkää voi ihailla kalastajan kotipihalta.

Kalapaikat eivät siis ole kaukana. Ei ihme, että Rautio on viihtynyt järvellä parin viimeisen vuoden aikana paljon ja pitkään.

– Ei ehkä ihan 24/7, mutta kuitenkin.

Teemu Rautio on rakennellut myös vieheitä. Kotijärvellä ykkösvärinä toimii punainen.

Teemu Rautio on rakennellut myös vieheitä. Kotijärvellä toimivat punasävyiset vetovaaput.

Kalastaminen on ollut Raution ykkösjuttu ja yksi mielekkäimmistä harrastuksista pienestä pitäen. Välillä tosin mopo- ja peltoautokausi leikkasivat kalastamiselta aikaa.

– Nyt aikuisiällä olen aika aktiivisesti harrastanut, kun sai kaverin siihen hommaan. Kalastuksessa on vaan joku sellainen hohto, joka vetää puoleensa.

Kaveri, Pepe, oli mukana silloinkin, kun uistelukohteena oli Aholanjärvi. Aamupäivä oli mennyt ilman tärppejä, kun vieheeseen iski jokin isompi. Tärppi oli kova, mutta siiman päässä kala eli se kuuden kilon kuha ei enää paljon pyristellyt. Kun kala saatiin haavilla veneeseen, se irtosi samantien koukusta.

Sen saaliin kaverit ottivat vielä ylös, mutta yleensä he ovat päästäneet isommat kalat takaisin veteen. Rautio laskeskelee, että viime kesän aikana veneessä kävi 400-500 kalaa.

Tänä vuonna Rautio ei ole ehtinyt oikeastaan kalastaa lainkaan. Syy näkyy pääkuvassa. Kevät on mennyt perheenlisäystä odotellessa. Tulokas on niin tuore tapaus, että hänellä ei ole vielä edes nimeä. Ristiäiset ovat muutaman viikon kuluttua.

Vanhemmat eivät suostuneet tinkauksesta huolimatta paljastamaan etukäteen lapsen nimeä Erän lukijoille.

Joululahja keskelle kesää! Pakkauksen avaamista todistavat OPM International Oy:n tuoteryhmäjohtaja Tomi Nurmi ja Outdoor-lehtien päätoimittaja Petri Korhonen.

Joululahja keskelle kesää! Pakkauksen avaamista todistavat OPM International Oy:n tuoteryhmäjohtaja Tomi Nurmi ja Outdoor-lehtien päätoimittaja Petri Korhonen.

Toiveena on, että kesän aikana veneet saadaan kuitenkin vielä vesille, sillä testattavana on paketti, jota ei ihan kaikilla ole.

Veneen keulaan pitää jatkossa sovittaa langattomalla kauko-ohjaimellakin toimiva Motorguide Xi5 -sähkökeulamoottori ja kyytiin pitää mahtua myös Lowrancen HDS-7 Gen3 Touch -kaikuluotain sekä Lowrancen HST-WSBL peräpeilianturi ja LSS-HD-XXCR-viistoluotainanturi. Laitteita tuo maahan OPM International Oy.

Tänä vuonna Kala16-kilpailussa palkintona on Pelican Catch 120-kalastuskajakki, jonka mukana voittaja saa myös Humminbird Helix 5 Sonar GPS -yhdistelmälaitteen!

Osallistuminen kannattaa aina!