Sarjatuotannon aloittamiseksi Reis hakee vaapulle joukkorahoitusta, johon kuka tahansa voi osallistua ostamalla Strikerin ennakkoon 20 eurolla. Vieheen saa valmistuksen päästyä käyntiin.

Strikerin pituus on 11 senttiä, paino 16 grammaa ja siinä on porrasmallin uintilevy. Viehe on tarkoitettu heittokalastukseen ja uisteluun.

Strikerin takakoukussa on erillinen varsi, josta viehe vedetään viritykseen. Kalan napatessa takakoukun lukitus laukeaa ja koukku iskee napakasti eteenpäin jousen voimalla.

Koekalastuksessa saaliiksi on saatu ahvenia, kuhia, haukia ja taimenia.

Vastikkeellisessa joukkorahoituksessa tarkoituksena on myydä ennakkoon 1 750 Strikeria. Tällä tavoin kokoon kertyisi pääoma valmistuksen aloittamiseen.

Jos tuotanto pääsee alkamaan, Reis lupaa toimittaa Strikerit tilaajille vappuun 2017 mennessä.

Uudenlainen toimintatapa

Vaapulla on Suomessa ja maailmalla pitkä historia, jonka aikana viehe ei ole radikaalisti muuttunut. Striker tarkoittaisi kuitenkin uudenlaista toimintatapaa.

Idea on niin radikaali, että tällä tavoin viritettyä viehettä voidaan ehkä pitää jopa iskukoukkua muistuttavana pyydyksenä, joka arveluttavasti yhdistää aktiivi- ja passiivikalastuksen muotoja.

Toisaalta välineitä on kehitetty paremmin saalista antaviksi koko kalastuksen historian ajan. Onko Strikerin idea siis mitään muuta kuin vain uusi, nerokas luku tähän pitkään historiaan?

Strikerin rahoitusta kasataan suomalaisen Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelun kautta.