Patalappulähettejä tai -vaeltajia tarvitaan erityisesti Lemmenjoen tai Urho Kekkosen kansallispuistoihin, Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tai Käsivarren alueen tupiin sekä Pyhä-Luoston kansallispuistoon, Savukoskelle tai Sallaan.

Patalaput on valmistanut tamperelainen Saukkolan retkeilykerho, joka lahjoitti luontopalveluille satoja patalappuja toimitettavaksi Suomen autiotupiin. Lappiin patalappuja tupsahti 450 kappaletta.

Koska luontopalvelut ei pysty toimittamaan pikaisessa aikataulussa kaikkia patalappuja perille, apua tarvitaan. Patalaput saa ilmoittautumisen jälkeen mukaan Metsähallituksen luontopalvelujen luontokeskuksesta tai muusta asiakaspalvelupisteestä.

Samalla patalappujen tekijät saavat tiedon, mihin patalaput päätyvät. Luontopalvelut toivookin patalappulähettien ottavan kuvan patalapun matkasta tai määränpäästä ja lähettämään kuvaan luontopalvelujen Facebook-sivulle tunnuksella #tupapatalappu.

Vaihtoehtoisesti kuvan voi lähettää luontopalveluille sähköpostitse reissun jälkeen.

Näihin osoitteisiin voi ilmoittautua:

Lemmenjoki tai Urho Kekkosen kansallispuisto: ukpuisto@metsa.fi
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Käsivarsi: tunturi-lappi@metsa.fi
Pyhä-Luoston kansallispuisto, Savukoski tai Salla: pyhaluosto@metsa.fi