Esiraati valitsi marraskuussa saaduista nimiesityksistä kuusi lopulliseen nimivalintaan. Helmikuun aikana jokaisella on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Lopullisen valinnan samoista nimivaihtoehdoista tekee raati.

Esiraati valitsi äänestykseen seuraavat vaihtoehdot: Luppo, Aihki, Aurora, Kekkonen, Uksa ja Katve. Äänestää voit kertomalla suosikkisi nimen sähköpostilla osoitteeseen ukpuisto@metsa.fi.

Voit äänestää myös Saariselän palvelupiste Kiehisessä lippuäänestyksellä. Äänestysaikaa on 29.2. klo 24:00 asti.

Lopullisen nimen valitseva raati koostuu Metsähallituksen, Inari-Saariselkä matkailu Oy:n sekä sekä Inarin kunnan elinkeinot & kehitys Nordican edustajista.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan UK-kansallispuiston tuotepaketteja sekä yöpymislahjakortti kansallispuiston varaustupiin.

Taukotuvan nimi julkistetaan samassa yhteydessä, kun tupa avataan huhtikuussa.

Enemmän kuin taukopaikka

Saariselän lähireitti on ympärivuoden avoinna pidettävä kävelyreitti. Taukotupa puolestaan tulee olemaan kaksiosainen rakennus, jossa toinen puoli toimii avoimena päivätupana ja toinen varattava ja maksullinen taukopaikka. Varattava puoli on suunniteltu sekä yksityisten että yritysten ohjelmapalvelukäyttöön esimerkiksi tukikohdaksi yölliselle revontulien katselulle.

Taukotupa on enemmän kuin taukotupa. Siellä on iso terassi, jossa pystyy kesäaikaan vaikka pitämään ulkoilmakonsertteja tai pyörähtelemään tanssin tahdissa. Varattavan puolen varusteluun kuuluu valkokangas sekä kaasuliesi, jolla tarvittaessa lämmittää kaakaot tai keiton ryhmälle. Sähköistetyn tuvan molemmilla puolilla on takka sekä kalusteet.

Saariselän lähireitin ja taukotuvan ovat toteuttaneet Inarin kunta ja Metsähallitus.