Retkioppaan on laatinut Visit Lyngenfjord yhteistyössä Kåfjordissa toimivan ”Fra Ishavet til Halti” -projektin kanssa.

Oppaasta löytyy eri vaikeustason reittejä, vuorille nousevia näköalareittejä, laaksoissa kulkevia reittejä, historiallisia kohteita sekä myös reitti Kåfjordista Suomen korkeimmalle tunturille Haltille.

Myös esimerkiksi Kolmen valtakunnan rajapyykki, Steindalsbreenin jäätikön juuren nouseva reitti, upea Lyngstuva Lyngenin kärjessä ja huikaiseva Gorsabruan reitti Kåfjorddalenissa ovat mukana.

Useimmat reitit on merkitty maastoon norjalaisen standardin mukaisesti. Oppaan jokaisessa reittikuvauksessa on mukana myös kartta, korkeusprofiili ja kuvia.

Visit Lyngenfjordin tavoitteena on kehittää Lyngenfjordin seutua luontomatkailukohteena, ja opas on yksi askel eteenpäin. Seuraavaksi alueen kuntien kanssa on tarkoitus kehittää lisää reitistöjä ja luontomatkailun palveluvarustusta.

Opasta on saatavilla Visit Lyngenfjordin matkailuinfoista ja myös monista muista paikoista seudulla. Sen voi ladata ja tulostaa myös Visit Lyngenfjordin verkkosivuilta (suomi/saksa -versio).

Visit Lyngenfjord on Lyngenfjordin ja Lyngenin alppien alueen luontomatkailun markkinointiyhtiö. Se edistää alueen matkailua ja tarjoaa matkailuneuvontaa sekä netissä että matkailuinfoissa.

Lyngenin matkailua koskevat verkkosivut löytyvät osoitteesta www.visit-lyngenfjord.com.