Kaikki heinä–syyskuun aikana Kala15-kilpailuun ilmoitetut kalat, lajiin, kokoon ja pyydystystapaan katsomatta osallistuvat arvontaan, jossa on palkintona Flavonia Oy:n maahantuoma Bradley Smoker Original -savustin (arvo 515 €).

Palkinnoksi varatusta savustimesta totesi jo Erän Ari Manninen numerossa 6/2009 (kestotilaajat löytävät artikkelin täältä), että ”Original on yksinkertaisesti paras koskaan kokeilemani savustuslaite, jolla erityisesti kalan savustaminen onnistuu joka kerta ensiluokkaisesti”.

Arvottava palkinto ei ole täsmälleen se sama laite, jota Erässä testattiin. Original-mallia on noista vuosista paranneltu ja esimerkiksi lämpötilan säädin on siirretty uuteen paikkaan.

Bradley Smoker Original painaa 19 kiloa ja se on ”pienen jääkaapin kokoinen” laite, joka tuottaa maksimissaan 160 asteen lämpötilan. Originalin ulkomitat ovat 79 x 43 x 36 senttiä.

Valmistajan mukaan Bradley-savustimella saadaan puhtaan makuista ruokaa ilman jälkimakuja.

Bradley-savustin tuottaa automaattisesti ja turvallisesti puhdasta, viileää savua jopa yhdeksän tunnin ajan keskeytyksettä. Valvontaa tai ylläpitoa ei tarvita.

Savustuskaapin mukana tulee savugeneraattori, joka polttaa 20 minuuttia palavia brikettejä niin, että lämpötila pysyy tasaisena.

Generaattorin avulla vältytään korkeissa lämpötiloissa syntyviltä kaasuilta ja hapoilta sekä pihkalta, jotka voivat vaikuttaa savustetun ruoan makuun.

Savustin sopii sekä lämmin- että kylmäsavustukseen. Poikkeuksellisen hyvänä sitä pidetään kylmäsavustuksessa, koska savua syntyy jatkuvasti ja tasaisen hallitusti.

Lisää tietoa laitteesta löytyy täältä.

Miten osallistut?

Originalin arvontaan voi osallistua yksinkertaisesti ilmoittamalla oman saaliin Kala15-kilpailuun Erän sivuilta löytyvällä saalisilmoituslomakkeella.

Ilmoituksen jättäminen ei edellytä rekisteröitymistä tai kirjautumista Erän sivuille. Sähköposti on kuitenkin pakollinen, sillä sitä tarvitaan, jos kohdalle osuu palkinto.

Kannattaa siis ilmoittaa osoite, joka on aktiivisemmin käytössä.

Arvonnassa menestymisen edellytyksiä voi parantaa ilmoittamalla niin monta kalaa kuin ehtii kolmen kuukauden aikana saada. Kala15-kilpailuissa ei ole rajoituksia saalismäärän suhteen.

Kaikki kesän ja vuoden 2015 aikana ilmoitetut kalat osallistuvat vuoden lopussa arvottavan, kalastajille räätälöidyn elektronisen unelmapaketin arvontaan.

Palkintoon kuuluu mm. MotorGuide Xi5 sähkökeulamoottori ja Lowrance HDS 7 Gen3 Touch kaikuluotain/plotteri. OPM International Oy:n maahantuoman paketin arvo on 4 354 euroa!

Palkintosetti löytyy myös Erän verkkosivuilta.

PS. Mikäli kalasi on kohtuullisen kokoinen, sen voi ilmoittaa Kala15-kilpailun ohella myös Suomen Suurin Kala -kilpailuun.

Tätä varten saalisilmoituslomakkeessa on kilpailua varten ruksittavana oma kohta, minkä jälkeen lomaketta pitää täydentää omilla yhteystiedoilla ja mahdollisilla todistajien yhteystiedoilla.