Erämelonnan SM-kilpailut houkuttavat jälleen osallistujia ympäri Suomen, tällä kertaa Vihtiin.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailun lähtöä lauantaina kello 9 HiiPun rantaan Nummelaan. Kilpailutunnelmiin pääsee lauantaina myös Vihdin kirkonkylän venerannassa noin kello 14-15, kun kilpailijat saavuttavat yleisölle avoimen rastin. Sunnuntaina kilpailijoiden taivalta voi seurata Hiidensillalla noin kello 11-13.

Erämelonnan SM-kisa on taito- ja tietolaji. Kilpailu järjestetään tänä vuonna jo 35. kerran.

Useita sarjoja

Kilpailureitin varrella on tehtävärasteja, joissa mitataan erämelontatietoja ja -taitoja, suunnistusta, ensiapu- ja pelastusosaamista sekä luonnontuntemusta ja luonnonsuojelutietoja. Kilpailu on avoin kaikille, joilla on hallussa vesillä ja luonnossa liikkumisen perusteet.

Kilpasarjojen pituus on noin 40 kilometriä ja retki- ja nuortensarjan pituus on noin 30 kilometriä. Kisassa edetään kajakkikaksikolla, avokanootilla tai yksiköllä. Eräretkeilyvarustus ja eväät kulkevat kilpailijoiden mukana, ja yöpyminen tapahtuu maastossa.

Ilmoittautuminen jatkuu 22.5. saakka. Tarkemmat tiedot sarjoista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Erämelonnan sivuilta osoitteesta www.eramelonta.fi.

Kilpailun järjestäjänä toimii Hiidenveden Purjehtijat HiiPu yhteistyössä Suomen Ladun sekä Suomen Melonta- ja Soutuliiton kanssa.

Lähde: Suomen Latu