Varuste.net sai viime viikolla soiton Madventureksen Rikulta, joka kertoi, että he ovat keräämässä koko tiimin voimin apua Nepalin maanjäristyksen uhreille.

Ensimmäinen lasti lähti liikkeelle pikavauhtia, sillä se starttasi kohti Nepalia jo maanantaina.

Madventures/GimmeYawalletin porukoiden apuna toimii Varuste.net. Avustukset tulevat keskittymään Lamagunin kyläyhteisöön. Kylä sijaitsee Kathmandusta etelään noin kahden kilometrin korkeudessa.

Osa kylän taloista on sortunut ja 98 prosenttia vaurioitunut, puhdas vesi on loppumassa ja kylä nukkuu tällä hetkellä käytännössä taivasalla.

Varuste.netin asiakasviestin mukaan kylän jälleenrakentaminen vie vuosia.

Juuri nyt tarvitaan telttoja, makuupusseja sekä vedenpuhdistustabletteja. Avun järjestävä Madventuresporukka tuntee kohteen henkilökohtaisesti, joten apu menee varmasti perille.

Mutta miten Madventuresjengiä ja Varuste.netiä voi tässä tilanteessa tukea? Yritys ottaa vastaan tällä hetkellä vanhoja makuupusseja sekä telttoja, joita ihmiset eivät enää itse tarvitse. Toisaalta, melkein kaikesta on apua.

Varuste.netin Nina Pennanen kertoi torstaina, että maanjäristyksen seuraukset tuntuvat kylässä useita vuosia, joten keräys todennäköisesti jatkuu jossain muodossa myös toukokuun jälkeen.

Seuraava avustuslasti lähtee joka tapauksessa liikkeelle toukokuun lopussa, joten siihen mennessä kertyneet tarvikkeet pääsevät niitä todella tarvitseville.

Pyörähdimme lauantaina 9. toukokuuta Varustenetiin kurkistamaan Nepalin keräyksen edistymistä ja jätimme kekoon pari omaakin makuupussia.

Pyörähdimme lauantaina 9. toukokuuta Varustenetiin kurkistamaan Nepalin keräyksen edistymistä ja jätimme kekoon pari omaakin makuupussia.

Teltat ja makuupussit voi toimittaa Konalaan joko henkilökohtaisesti osoitteeseen Ruosilankuja 3. Ne voi myös lähettää asiakaspalautuksena osoitteella:

ASIAKASPALAUTUS 643302
Varuste.net / Nepal
Ruosilankuja 3
00390 Helsinki

Pakettiin voi kirjoittaa mukaan lapun tai viestin, jossa mainitaan, että varuste on tarkoitettu avustusprojektiin. Asiakaspalautuksena lähetetyt paketit eivät maksa lähettäjälle mitään.

Isommista lähetyksistä kannattaa sopia erikseen Varuste.netin kanssa sähköpostilla, info@varuste.net. Varuste.netin asiakasviesti löytyy täältä. Keräyksen tapahtumasivut löytyvät myös Varuste.netin Facebook-sivulta otsikolla Apua Nepaliin.

PS. Varuste.net muuten lupaa kaikille vanhan telttansa Nepaliin lahjoittaneille 20 prosentin alennuksen uudesta teltasta.

Kuva: Bernard Gagnon (Own work) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

EDIT: Lisätty asiakaspalautusosoitteeseen Postin numerotunnus, jolla Posti saa jaettua lähetyksen ”oikeisiin kirjoihin ja kansiin”.