14. maaliskuuta hiihdettävässä juhlahiihdossa uutta ovat kaikilla matkoilla nopeimmille jaettavat palkinnot, yhteisarvoltaan 10 000 euroa.

”Aivan erityistä ovat Lapin materiaaleista tehdyt ainutlaatuiset, kaikille jaettavat osallistumismitalit ja nopeimmille jaettavat palkintomitalit”, kertoo hiihdonjohtaja Seppo Arvio.

Napapiirin Hiihto on koko perheen tapahtuma.

”Perhelenkki on reitiltään turvallinen ja lenkin jälkeen stadionilla voi lasten kanssa viettää riemuisaa hiihtopäivää makkaranpaiston ja kuuman mehun merkeissä”, Arvio sanoo.

Suomen vanhimpia laturetkiä

”Pitemmillä reiteillä Väiskin laavun maankuulut nokipannukahvit ja lätynpaisto tervastulilla ovat edelleen ohjelmassa, joten laturetkitunnelmaa on ilmassa – reppuselkäisiä hiihtäjiä toivotaan toki lisää mukaan.”

Arvio lupaa, että Rovaniemen hyväkuntoiset ladut ja upeat hiihtomaastot takaavat sen, että maaliin saapuu punaposkisia ja hyväntuulisia hiihtäjiä.

”Järjestäjinä olemme iloisia, kun jokainen maaliintulija voi sanoa voittaneensa itsensä.”

Napapiirin Hiihto on yksi Suomen vanhimpia yhä järjestettäviä laturetkiä. Sen järjestää Suomen Ladun jäsenyhdistys Ounasvaaran Latu.

Tänä vuonna tapahtuma on myös osa Talvisotahiihtojen sarjaa. Tapahtuman arvokkuutta lisää se, että hiihdon suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö.

Lähde: Suomen Latu