Suomen Kalastusmatkailun Osaamiskeskus ry on valinnut vuoden 2015 kalastusmatkailutuotteeksi Läsäkosken kartano Oy:n ja Lohimaa Fish&Travel Oy:n  kehittämän yhteisen tuotteen nimeltään TroutSplash.

Tuote on suunnattu ulkomaisille laatu- ja ympäristötietoiselle perhokalastajille. Visit Finland myönsi voittajalle 3 000 euron palkinnon. Palkinto jaettiin Helsingissä GoExpo-messuilla.

Ohjatusti kahteen kohteeseen

Kyseessä on kahden kalastuksellisesti korkeatasoisen kohteen kalastusmatkailupaketti kymmenelle kalastajalle.

Puolet ajasta kalastetaan ja majoitutaan Lohimaassa Tervon Äyskoskella ja puolet Läsäkosken kartanolla Kangasniemen ja Mikkelin rajalla virtaavan Läsäkosken rannalla.

Paketin etuna voi pitää sitä että asiakas pääsee tutustumaan ohjatusti useampaan kohteeseen kuin yhden kohteen mallissa. Lisäksi kohteet ovat kohtuullisen lyhyen matkan etäisyydellä toisistaan.

Kummassakin kohteessa kalastetaan villejä luonnossa syntyneitä virheettömiä, hyväkuntoisia ja voimakkaita kaloja. Kumpikin koskikalastuskohde kehittää kalastoaan luonnonmukaisesti ja vaellustaimenkantoja ennallistaen.

”Olemme tavallaan kilpailijoita, mutta näemme yhteistyön mahdollisuudet suuriksi. Perinteisen verkostoitumisen sijaan olemme luoneet vahvuuksistamme yhteisen tuotteen, joka tukee tavoitteitamme tulla kansainvälisesti tunnetuiksi ja halutuiksi kalastusmatkakohteiksi”, sanoo Läsäkosken kartano Oy:n toimitusjohtaja Matti Huitila.

Palkinto jaettu vuodesta 2008

Tärkeä osa tuotetta on verkkomarkkinointi, jota tehdään hankkeen omilla FB-sivuilla sekä myös TroutSplash.com-verkkosivuilla.

”Tuotteen markkinointiin käytettävien tukityökalujen luominen uusista lähtökohdista yhteistyökumppaneina toimiville ulkomaisille matkatoimistoille oli hankkeen toteutuksessa  avainasemassa”, kertoo Lohimaan toimitusjohtaja Aki Sirèn.

Palkinto on jaettu vuodesta 2008 ja se jaetaan vuosittain esimerkillistä ja innovatiivista toimintaa osoittaneille tahoille.

Palkinnon jakoi tänä vuonna Excecutive Vice President Jaakko Lehtonen VisitFinlandista.