Suurin vuonna 2014 hyväksytty kala oli 21,04 kilon turska. Uusia lajeja listalla ovat sinisampi ja valkoevätörö.

Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on nyt 78 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Uusia ennätyskaloja ovat 10,42 kilon järvitaimen , 0,212 kilon mustatäplätokko , 0,72 kilon sinisampi, 3,804 kilon suutari ja 21,04 kilon turska sekä pienistä, alle sata grammaa painavista lajeista allikkosalakka 8,5 cm, isotuulenkala 33,1 cm, valkoevätörö 9,1 cm ja viisipiikki 5,7 cm.

Ahvenanmaalta 21,04 kilon turska

Uudistetun 2000-luvun ennätyskalalistan suurimpia puutteita on ollut kunnollisen turskan puuttuminen listalta. Nyt asia on korjattu, kun ammattikalastaja Tom Mattson sai  Ahvenanmereltä viime vuoden heinäkuussa 21,04 kilon turskan.

SE-kalojen lisäksi lautakunta kerää tietoja kaikista isoista kaloista ja ravuista.

Kaikki lautakunnalle ilmoitetut tiedot talletetaan ennätyskalarekisteriin, joka on netissä osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi/ennatyskala. Ennätyskalojen ilmoituslomakkeita ja ohjeita löytyy lisäksi osoitteesta: www.ahven.net/ennatyskalat