Mutta mikä olikaan tällä kertaa kaloista kookkain, Suomen Suurin Kala mallia 2014?

Sitä eivät ratkaise kylmät kilot vaan suhteellinen koko. Jokaista kalaa nimittäin verrattiin 31.12.2013 voimassa olleisiin Suomen ennätyksiin, joten myös pieni saattoi olla suurta. Ja sitä se tällä kerralla olikin. Voittajaksi selvisi prosenttilaskujen jälkeen kokonaista 57-millinen viisipiikki!

Vonkaleen pyynnistä vastasi isokyröläinen kalabongari Markku Rouru, joka teki lokakuussa täsmäiskun Lohjalle, Porlan jo toimintansa lopettaneen kalanviljelylaitoksen altaille, joissa elää maamme ainoa tunnettu viisipiikkipopulaatio.

Markku onnistuikin onkimaan suurimman Suomesta koskaan pyydetyn lajinsa edustajan. Pituutta kalalle oli kertynyt yhdeksän milliä yli 2013 lopulla voimassa olleen ennätyksen, joten vertailupinnoiksi laskettiin komeat 118,8 %.

Maineen ja kunnian lisäksi Markku Rouru saa palkinnoksi komean pokaalin. Onnea!

Kaikkien 12 eri kilpailusarjan sarjakohtaiset tulokset löydät Erä-lehden tuoreimmasta numerosta (2/2015) sekä digilehdestämme, joka on kestotilaajien luettavissa osoitteessa www.eralehti.fi.