Jättiakvaario matkustaa Vene -messuille Belgiasta ja siihen mahtuu yli 22 000 litraa vettä.

Akvaariokaloja ei hankita samasta maasta, vaan tarkoituksena on saada altaaseen kotimaisissa vesistöissä eläviä luonnonkaloja sekä kasvatusaltaissa eläviä lajeja, kuten kirjolohia.

Operaatio ei tule olemaan helppo, sillä messujen ajankohta, helmikuun toinen ja kolmas viikko, on ainakin luonnonkalojen näkökulmasta erittäin vaikea.

Jos kalat siirretään kylmästä vedestä lämpimään, stressi voi olla lajeille kohtuuton.

Jättiakvaario tapahtumassa joka tapauksessa nähdään, sillä Normark Suomi Oy toteuttaa sen yhteistyössä Venemessujen kanssa. Allas tottelee nimeä Rapala 3D jättiakvaario.

Akvaarion ympärillä tapahtuu joka päivä, sillä altaalla esiintyvät Kari Lossi, Vuoden Kalastusopas 2014,  Rapala Pro Guiden kalastusoppaat Antti Anttila, Markku Tiusanen ja Timo Koikkalainen sekä Team Shimano Finlandin oppaat Juha Happonen ja Jani Himanko.

oppaat

Kalastustekniikoista ovat esittelyssä muun muassa eri jigaustyylit sekä shad-kalastus. Tulossa on myös vinkkejä ahvenen, hauen, kuhan, lohen ja taimenen kalastajille.

Kalastusnäytöksissä oppaiden taitoja ja kalajen reagointia erilaisiin vieheisiin ja kalastustyyleihin on kätevä arvioida jättiakvaarion lasin läpi.

Näytösten juontajana toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Oppaat ovat jututettavissa esitysten jälkeen ohjelmalavan lähellä, Kireitä Siimoja -osastolla.

Rapala3D_jättiakvaario_merkki_vaaka

3D jättiakvaario pystytetään messuilla halli 2:een ja sen kyljessä ovat myös muut kalastusalan yritykset. Kalastusosastot jatkuvat myös viereiseen halliin (3), johon sijoittuvat muun muassa laiturit ja trailerit.

Uusi aalto

Kolmen hallin (1-3) kokonaisuus tulee todennäköisesti yhdeksi messujen vetonauloista, sillä ykköshallin puolelle, näköyhteyden päähän jättiakvaariosta nousee 26-metrinen allas, jossa on mahdollisuus testata erilaisia vesilajeja wake-lautailusta sukeltamiseen.

Uusi Aalto Waterexpo on melkoinen lomaparatiisi, sillä allasta ympäröi laaja hiekka-alue, jossa voi loikoilla aurinkotuoleissa, rentoutua Beach Barissa tai katsella esityksiä.

Kuten vaikkapa Best trick -wakebordingkisaa, johon on kutsuttu osallistujia Suomesta, Ruotsista ja Virosta.

Altaalla on mahdollisuus kokeilla myös kanootteja ja kajakkeja.

Vene 15 Båt -messut järjestetään nyt 46. kerran. Ensimmäisen kerran messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 40 vuotta sitten ja tapahtuma oli samalla uuden Messukeskuksen ensimmäinen.

Lisää tietoa Vene 15 Båt -messuilta täältä!

Vene 15 Båt

Aika: 6.–15. helmikuuta 2015

Paikka: Helsingin Messukeskus, Pasila

Avoinna: pe 6.2. klo 10-18 Trade Day, klo 14-18 sisäänpääsy myös yleisölle 25 €, la–su 7.–8.2 klo 10–18, ma–pe 9.–13.2. klo 11–19, la 14.2. klo 10–18, su 15.2. klo 10–17

Liput: tapahtuman aikana verkkokaupassa ja sisäänkäynneillä aikuiset 18 €, lapset (7–15 v.) eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €, ennakkoon verkkokaupasta viimeistään 5.2 hintaan aikuiset 15 €/ 9 €, shop.messukeskus.com, erikoisetuna ennakkoon ostetut liput ma–ke 12 €, käytössä myös perhe- ja ryhmäliput.

Yhteystiedot: Messuaukio 1, Helsinki, p. 040 450 3250, www.messukeskus.com, asiakaspalvelu@messukeskus.com