Keväällä käynnistyneessä Kala14-kilpailussa on ehtinyt olla vuoden aikana jo useampia arvontoja. Pääpalkinto eli Terhi 400 -vene sekä Honda BF8 -perämoottori arvotaan kaikkien kauden aikana jätettyjen saalisilmoitusten kesken vasta vuoden vaihteen jälkeen.

Syksyn erikoiskohteeksi valitsimme hauen, joka on monien heittokalastajien suosikki tähän aikaan vuodesta.

Syys-joulukuun aikana jätettyjen hauki-ilmoitusten kesken arvomme palkinnoksi varatun Plano Guide Hydro-Flo -viehelaukun, ammattilaistason kuljetusvälineen, joka on suunniteltu pitämään varusteet kuivina kaikilla säillä.

Plano Guide Hydro Flo

Plano Guide Hydro Flo

Laukkuun päätyvä vesi virtaa Plano Hyrdo-Flo -pohjan lävitse, jolloin varusteet viehelaukun sisällä saavat kuivua.

Pääosastoon mahtuu viisi 3700-rasiaa, muotoon valetussa kannessa on paikka lisärasialle. Hydro-Flo laukkua täydentävät yksityiskohdat, joita aktiivikalastaja arvostaa.

Päädyistä löytyvät iskuilta suojaavat taskut, joissa on oma paikkansa aurinkolaseille ja tarvikkeille. Laukun etupaneelissa on isompi tasku kookkaammille tarvikkeille ja työkaluille.

Laukkua seuraa viisi 3700-kokoluokan irtosalvallista Plano ProLatch -vieherasiaa, joihin mahtuvat mukisematta järeimmätkin jerkit.

Palkintolaukkuun on lisäksi pakattuna kolmen ottivärin valikoima kahdesta kauden 2015 haukivesille saapuvasta Rapala-uutuudesta: Shad Rap Magnumista ja Weedless Shad -ruohikkovaapusta!

Rapala Shad Rap Magnum 12 on hitaasti uppoava apassirunkoinen ja metallisella uintilevyllä varustettu uutuus. Vaikka vaappu on haukikone parhaasta päästä, se on enemmän kuin kotonaan myös kuhavesillä.

Rapala Shad Rap Magnum 12, väri CGFR

Rapala Shad Rap Magnum 12, väri CGFR

Rapala Weedless Shad on todellinen huippu-uutuus, täsmäase ruovikkohaukien jallittamiseen: ruohosuojattu räminävaappu, jota voi tasapainonsa ja koukun sijoituksen ansioista uittaa menestyksellä myös avovedessä jigaustekniikalla.

Rapala Weedless Shad, väri GFRT

Rapala Weedless Shad, väri GFRT

Metrin pituinen raja

Palkitsemme lisäksi Kala14-kilpailuun syksyn aikana ilmoitettujen yli metristen haukien vapauttajat kauden 2015 Rapala-uutuudella: Rapala Shad Rap Magnum 12 -vaapulla, värissä Firetiger.

Rapala Shad Rap Magnum 12, väri Firetiger

Rapala Shad Rap Magnum 12, väri Firetiger

Myös Suomen Suurin Kala -kilpailuun osallistuvat hauenpyytäjät palkitaan vieheellä, jos saaliskertomuksessa on maininta yli metrin pituisen hauen vapauttamisesta.

Ja kannattaa muistaa, että Kala14 -kilpailu ei ole osa Suomen Suurin Kala -kilpailua. Kala14-kilpailuun jätetyt ilmoitukset eivät siirry automaattisesti tarkempaa dokumentointia vaativaan Suomen Suurin Kala -kisaan.

Mikäli haluatte ilmoittaa saaliinne myös jälkimmäiseen kilpailuun, on syytä täyttää kaksi lomaketta tai ilmoittaa tarkemmat tiedot sähköpostitse osoitteeseen era(ät)otavamedia.fi.