Vuoden Retkikohde 2015 -kilpailussa teemana ovat retkeilypalvelut. Kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla ja ehdotuksia voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet.

Kilpailussa haetaan luontoretkikohdetta, jossa on polkuja, vesireittejä ja yöpymispaikkoja ja jossa on viime vuosina kehitetty aktiivisesti retkeilypalveluita, kuten reittejä, opastettuja retkiä ja välinevuokrausta.

Kohteen tulee sopia ympärivuotiseen retkeilyyn ja tarjota useita luonnossa liikkumisen vaihtoehtoja, esimerkiksi pyöräilyä, melontaa, lumikenkäilyä ja luistelua.

Palveluiden tulee olla helppo löytää ja varata esimerkiksi yhteisen nettisivun alle koottuna. Palveluilla madalletaan kynnystä lähteä luontoon ja tarjotaan kokeneillekin retkeilijöille uusia harrastusmuotoja.

Kukin voi ehdottaa kilpailuun useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 7.12.2014.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa etenkin retkikohteen viimeaikaisia kehityshankkeita sekä palveluiden monipuolisuutta ja saavutettavuutta.

Voittaja valitaan kymmenen finalistin joukosta yleisöäänestyksellä netissä.

Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään Outdoor -messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa 6.-8.3.2015 osana GoExpo-messukokonaisuutta. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä.

Palkinto jaetaan nyt jo 11. kerran. Viime vuoden teemana olivat retkeilyreitit ja tittelin voitti Karhunkierros.

Vuoden Retkikohde 2015 -kilpailuun voi jättää ehdokkaita GoExpon verkkosivuilla.