Newsonin näkemys kaliiperin 12 Parallelosta näkee päivänvalon Lontoossa 13. marraskuussa pidettävässä tapahtumassa.

486 Paralleloa Beretta kuvailee klassiseksi haulikoksi, jossa on premium-luokan tuntuma. Lukon kehys on pyöreä ja kaiverrukset ylellisiä.

– 486 Parallelo on täydellinen haulikko herrasmies- (tai hienolle nais-) metsästäjälle, todetaan Beretan sivuilla.

Teknologiajätti Apple ilmoitti Newsonin pestistä syyskuussa. Sen jälkeen australialainen on esitellyt muitakin portfolionsa ulkopuolisia tuotteita, kuten Heinekenille suunnitellun, mutta koteihin tarkoitetun oluthanan.

Aseet ovat aiheuttaneet ristiriitaisia tunteita teollisen muotoilun maailmassa sen jälkeen, kun maailmalle esiteltiin viime vuonna ensimmäinen 3D-tulostimella tehty ase.

Polemiikkia aiheutti erityisesti se, että Lontoossa sijaitseva maailman suurin sisustusesineiden museo V&A eli Victoria and Albert Museum otti aseen omiin kokoelmiinsa.

Ilman meteliä ei Newsonkaan selvinnyt aseprojektistaan. Kun Applen suunnittelijan versioimasta aseesta kerrottiin arkkitehtuuriin, sisustukseen ja muotoiluun erikoistuneen Dezeen Magazinen verkkosivuilla, uutista seurasi heti kiistely aseista.

Mukaan mahtui myös heittoja Applen tuotteiden suuntaan.

Yhden keskustelijan mukaan Newsonin suunnittelema ase on eläinten kannalta hyvä asia, koska sen lataus loppuu muutamissa tunneissa.

Toinen koiranleuka arvioi, että ase on ehkä vain kolme tuumaa pitkä ja täynnä särkyviä lasipaneeleita ja että se on saatavana myös sahattuna iGun Mini -versiona.