Uudet luonnon- ja riistanhoidon mallitilat saivat tunnuksen Kiialan kartanolla Porvoossa tiistaina. Tilaisuuden järjesti Maanomistajain liitto.

Tunnuksen hakijat arvioidaan kullekin luonnonmaantieteelliselle alueelle laaditun kriteeristön pohjalta. Wildlife Estates -tunnus on osoitus monivaikutteisesta luonnonhoidosta ja kestävästä riistataloudesta.

Wildlife Estates on Euroopan maanomistajärjestön (ELO) koordinoima ja EU:n komission tunnustama ohjelma.

Ohjelman pyrkii edistämään luonnon monimuotoisuuden säilymistä luomalla Euroopan laajuisen luonnon- ja riistanhoidon mallitilojen verkoston.

Tähän mennessä Suomeen on myönnetty kuusi Wildlife Estates -tunnusta.

Aikaisemmin verkostoon ovat liittyneet Antti ja Anja Rikalan omistama Porkkalan tila Hämeenlinnan Lammilla, Metsähallituksen Palosaaren tila Pyhäjoella ja Suomen riistakeskuksen Laitialan tila Hollolassa.

Hankkeeseen kelpaavat mallitilat osoittavat kestävän metsästyksen ja riistanhoidon edistän luonnon monimutoisuutta ja EU:n direktiivilajien säilymistä.

Viime tiistaina tunnuksensa saanet suomalaistilat ovat muun muassa soveltaneet uutta teknologiaa ympäristöystävällisessä maatalouden harjoittamisessa, edistäneet luonnon monimuotoisuutta elinympäristöjen hoidossa ja järjestäneet metsästyksen ekologisesti kestäväksi.

Wildlife Estates -verkostoon kuuluu yhteensä yli 130 mallitilaa 13:ssa eri Euroopan maassa. Tilojen yhteispinta-ala on lähes miljoona hehtaaria.

Suomessa Wildilife Estates -hanketta koordinoi Metsähallitus. Wildlife Estatesin kotisivuille tästä.

Lähde: Metsähallitus