Karttojen menekkiä vauhdittanut kilpailu käynnistettiin sen jälkeen, kun Maanmittauslaitos teki päätöksen luopua painettujen, suorana varastoitujen karttojen varastoinnista.

Päätöstä varastoinnin lopettamisesta Maanmittauslaitos perusteli sillä, että painettuja karttoja käytetään vuosi vuodelta vähemmän ja että hyviä ajantasaisia karttoja löytyy jo verkosta. Internetissä on julkaistu myös vanhat painetut kartat.

Kartat kassikuoseina

Kartat kiertoon -kilpailun ammattilaissarjan voitti Heidi Keskitalon Risakon kassi ”Minne mentäis”. Voittajan työssä Maanmittauslaitoksen käytöstä poistettu kartta näyttää tyylikkäästi enemmän kuosilta kuin kartalta.

Harrastelija-sarjan voitti Tuire Leino punotulla kassillaan. Kartoittajan ”karttalaukku” on tehty maastokartoista punomalla. Yhteen laukkuun on käytetty melkein kymmenen karttaa.

Kunniamaininnat annettiin Think Todayn kelloille ja Työ- ja toimintakeskus Kanavan muistivihkoille.

Uusiotuotteet esillä

Kartoista tehdyt uusiotuotteet ovat esillä Paikkatietomarkkinat-messutapahtumassa 5. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Mukana tapahtumassa on mm. SPR:n Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, joka sai maaliskuussa Maanmittauslaitokselta 125 000 karttaa.

Kartat kiertoon -kilpailun voittajat palkitaan messuilla kello 12.00 alkaen.

Risako myy kartoista valmistamiaan tuotteita omalla osastollaan Paikkatietomarkkinoilla. Kilpailutöistä on koottu messuille myös pieni näyttely.