Ranskalainen Petzl kehitti ensimmäisenä LED‑otsavalaisimet 14 vuotta sitten, kun Tikka lanseerattiin.

Vuoden 2014 malliston uudet Tikat ovat yhtä kompakteja ja helppokäyttöisiä kuin aina, mutta edustavat kolmannen valaisinsukupolven teknologiaa.

Uusi Tikka-mallistossa on 17 erilaista väriyhdistelmää ja Tikat on jaettu kolmeen eri sarjaan käyttötarpeiden ja harrastusten mukaisesti: Classic, Active ja Performance.

Valmistajan lupauksen mukaan ”kaikissa uusissa Tikoissa on viimeisintä LED-teknologiaa yhdistettynä laadukkaaseen optiikkaan”. Yhdistelmän takaa tasaisen valokeilan ja silmille miellyttävän valaisun.

Kaikissa on Petzlin mukaan myös taattu paloaika. Ilmoitettuun paloaikaan voi siis luottaa.

Classiciin kuuluvat Tikkina, Tikka ja dyneemanyörillinen Zipka. Sarja tarjoaa lähivalaistusta päivittäiseen yleiskäyttöön. Valaisimet ovat pieniä ja kevyitä ja sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Uusissa Tikka- ja Zipka-malleissa on pimeässä hohtava fosforikehys, minkä ansiosta ne löytyvät helposti esimerkiksi koulurepusta.

Valaisin toimii tavallisilla AAA-paristoilla ja valaisu tapahtuu perinteisellä STANDARD LIGHTING ‑teknologialla, jossa valo himmenee sitä mukaa kun paristot tyhjenevät.

Active-sarja tarjoaa monipuolista valaisua ulkoiluun. Sarjaan kuuluvat Tikka+ ja Tikka XP. Uusissa malleissa otsapantaa on levennetty, minkä ansiosta ne pysyvät paikoillaan aktiivisenkin liikunnan aikana.

Uusi CONSTANT LIGHTING ‑vakiovoimakkuusteknologia takaa sen, että Active-sarjan lampuissa valon voimakkuus pysyy samana koko ajan. Käyttäjä voi itse valita kirkkauden, joka himmenee vasta kun paristot ovat tyhjät.

Performance tarjoaa suorituskykyistä ja älykästä valaistusta urheiluun ja dynaamisiin aktiviteetteihin. Sarjaan kuuluvat USB-ladattavat Tikka R+ ja Tikka RXP.

Sarjan valaisimissa on uutta REACTIVE LIGHTING ‑teknologiaa, mikä tarkoittaa valaisua, joka reagoi liikkeeseen ja säätää itse itsensä ympäristöön sopivaksi.

Käyttäjä voi kävellä, juosta, hiihtää, pyöräillä ja katsoa kauas tai lähelle ilman, että valaisua tarvitsee itse säätää. Kaksiosainen otsapanta pysyy tukevasti kiinni kovemmassakin menossa.

Lue myös