Finavia on koonnut muistilistan, joka kertoo miten aseet, patruunat, trangia ja tulitikut pakataan mukaan lentokoneeseen. Kaikkien edellä mainittujen esineiden kuljettamista lentokoneessa on turvallisuussyistä rajoitettu.

Finavian turva-asiantuntija Jari Amnell neuvoo olemaan erityisen tarkkana retkikeittimien, tulitikkujen ja erilaisten sytyttimien suhteen.

Muun muassa patruunoiden enimmäismääristä ja luokista sekä aseiden ja trangioiden pakkaamisesta on annettu yksityiskohtaisia ohjeita, jotka on hyvä tarkistaa ennen pakkaamista”, Amnell kertoo.

Tarkemmat pakkausohjeet ja muistilista löytyvät tämän linkin takaa.

Kaikki metsästys-, kalastus-, urheilu- ja vaellustarvikkeet kannattaa pakata ruumamatkatavaraan. Varusteet tulevat näin varmimmin perille ja matkustaja välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Nesteohjeet määrittävät, ettei koneeseen saa tuoda yli sadan millilitran kokoon pakattuja hygieniatuotteita. Säilykkeitä ja kalanmätiä saa kuljettaa vain ruumamatkatavaroissa.

Kuljetusrajotteiden lisäksi on hyvä muistaa, että osaa eräilijän varusteista ei saa tuoda lentokoneeseen lainkaan. Palo- ja räjähdysvaarallisia aineita tai esineitä kuten polttoaineita ja -nesteitä ei lentokoneeseen saa tuoda ollenkaan.

Kiellettyjä ovat ”strike anywhere” -tulitikut, imeytymätöntä nestemäistä polttoainetta (muuta kuin nestekaasua) sisältävät sytyttimet, sytyttimen polttoaine ja sytyttimen varasäiliöt sekä räjähtäviä tai syttyviä luoteja sisältävät patruunat.

Finavian tiedote.

Kuva: Finavia Oyj