Suomen luonnon päivää vietetään ensi lauantaina 30.8. Juhlia juhlitaan nyt toista kertaa.

Suomen luonnon päivän valtakunnallinen pääjuhla sijoittuu Suomen luontokeskus Haltiaan, mutta juhlapäivänä järjestetään tapahtumia ympäri Suomea.

Kaikki voivat osallistua juhlapäivän viettoon ja jakaa kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #luonnonpäivä.

Lauantaina järjestetään yli 80 yleisötapahtumaa Suomen luonnon kunniaksi ympäri Suomea. Suomen luonnon päivästä tavoitellaan virallista liputuspäivää.

Juhlapäivä avataan lipun nostamisella Espoon Nuuksiossa sijaitsevassa luontokeskus Haltiassa. Lipun kohottavat ympäristöministeri Ville Niinistö ja kansallispuistokummi Saimi Hoyer kello 11.00.

Lauantaina (30.8.) vietetään myös Espoo-päivää, jonka tapahtumiin sisältyy Suomen luonnon päivän pääjuhla.

Pääjuhlan runsas tapahtumakattaus luontokeskus Haltiassa ja sen lähiympäristössä Nuuksion kansallispuistossa ottaa huomioon erityisesti perheet.

Luvassa on muun muassa opastettuja retkiä, geokätköilyä, sienineuvontaa ja Veden perintö -näyttämöteos. Haltian näytteilyihin on juhlapäivänä maksuton sisäänpääsy.

Tarkempi juhlaohjelma löytyy täältä.

Suomen luonnonpäivä Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen ja Biologian ja maantieteiden opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu useita eri alojen toimijoita.

Haltiaan kuljettaa suora bussiyhteys Helsingin keskustasta, Kiasman edestä. Haltia-bussi lähtee Helsingistä kello 9.30, 11.30 ja 13.45. Paluubussit Haltian päästä lähtevät kello 10.15, 13.00 ja 14.30.

Espoon keskuksesta Haltiaan kuljettaa säännöllisesti liikennöivä bussi 85(A).

Metsähallituksen tiedote.

Kuva: Wikimedia Commons/ Harriah, CC BY-SA 3.0 -lisenssi