Klecker Toolsin KLAX -kirveenteriä on neljää eri mallia, jotka kaikki voi tarpeen tullen kiinnittää maastosta löytyvään keppiin. Toki terään varta vasten valmistetun varren voi itselleen ostaa.

Rahoituksen KLAX haki, monen muun tavoin, joukkorahoituspalvelu KickStarterin kautta. Neljä eri mallia ovat: Lumberjack, Woodsman, Feller ja TiKLAX. Kokonsa ja painonsa puolesta kirveen terät sopivat kaikki reissuun mukaan.

Listan kolme ensimmäistä terää ovat kaikki valmistettu lämpökäsitellystä ruostumattomasta teräksestä. 

Suosituimmassa mallissa Lumberjackissa on ominaisuuksia aina pullonavaajasta viiteen eri kiintoavaimeen. Se painaa noin 340 grammaa. Muita ominaisuuksia ovat esimerkiksi vasara, mitta, karbiinihaka ja tietysti itse kirveen terä.

Lumberjack, Woodsman ja TiKLAX käyttävät käyttävät samaa kiinnitysmenetelmää. Terät puristuvat kiinni päästään halkaistuun varteen ruuvia pyörittämällä.

Woodsman ja Feller -mallit omaavat vain tärkeimmät ominaisuudet. Muista teristä eroten, Feller kiinnittyy varteensa Tomahawkin tavoin narun avulla.

TiKLAX omaa samat ominaisuudet kuin Lumberjack. Näiden kahden ero on valmistusmateriaali. 

TiKLAX valmistetaan kalliimmasta, laadukkaammasta ja kevyemmästä titaanista. Sen painoksi ilmoitetaan 7,4 unssia eli noin 210 grammaa.

Alla havainnollistava esittelyvideo.

Linkki KickStarterin sivuille.