Kalastusmestari-sarja pyrkii kasvattamaan kalastusharrastuksen kiinnostavuutta nuorison keskuudessa. Kalastuksen katu-uskottavuutta todistelemassa ovat muun muassa räppärit Uniikki ja Spekti.

Sarjassa kuusi eri puolilta Suomea tulevaa kolmehenkistä joukketta kilpailevat kalastustaidoissa. Kilpailussa mitataan nuorten tietoja ja taitoja, hermoja sekä yhteistyötaitoja.

Erilaiset pyyntimenetelmät ja kalalajit, saaliin oikeaoppinen käsittely ja kalan ruoaksi valmistaminen ovat sarjassa esillä.

Ohjelma tarjoaa tietoja kalastuksesta kaikenikäisille katsojille. Sarjassa kerrotaan ainakin mistä suomalainen kalapuikko on tehty ja mitä on lirkkiminen sekä muistutetaan, ettei kalastus ole pelkästään poikien juttu.

Kuusiosaisen sarjan ensimmäinen jakso esitetään ensi lauantaina (7.6.). Ylen TV 2 kanavalla esitettävä sarja on osa suosittua Ylen Nuoret Mestarit -ohjelmaperhettä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön ja Story Of Sports tuotantoyhtiön yhteistuotantona toteuttu sarja tulee telkkarista kello 10:00 lauantaisin. Uusinnat esitetään perjantaisin kello 12:00. Jaksot voi katsoa myös Yle Areenasta.

Kalastusmestari on ensimmäinen suomalainen tosi-tv-kalastussarja.

SVK:n tiedote aiheesta täällä.