Metsästyskirjaston ja -museon kokoelmia on esillä Riihimäen kirjastossa kesä- ja heinäkuun ajan (2.6. – 30.7.2014). Vitriininäyttelyssä esillä on koira-aiheisia postikortteja, exlibriksiä ja seuramerkkejä Suomen Metsästysmuseon kokoelmista.

Esillä on myös kirjallisuutta kuten 1800-luvun koulutusoppaita ja kaunokirjallisia teoksia Lassien seikkailuista ja Kyllikki Immosen Pystykorvan muistelmat. Myös juhlavuottaan viettävä Suomen Kennelliitto on huomioitu näyttelyssä.

Museon kuva-arkistosta esiteltäväksi on poimittu eri rotuja kanakoirasta ajokoiraan ja suomenpystykorvaan.

Näyttelyssä esitellään myös 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut mielenkiintoinen yksilö, paikallinen koirakuuluisuus Jocke.

Jocke oli hyljekoira, jonka Silfverbergin perhe osti Suomenlahden Tytärsaaresta vuonna 1925. Jocke tunnettiin yleisesti ”Hämeenkadun poliisina”.

Isolla mustavalkoisella ja luppakorvaisella koiralla oli tapana maata 1930-luvulla Riihimän silloisen kauppalan keskustassa, Puputin kulmassa.

Jocken edustama hyljekoiran rotu hävisi kokonaan talvisotaa edeltäneiden Suomenlahden ulkosaarten evakuoinneissa.

Koiran vuosi teetätyttää Suomen metsästysmuseolla kolme eri näyttelyä.

Haukkua halki historian, Suomen Kennelliiton juhlanäyttely 125 vuotta – hyvää elämää koiran esittelevät sekä historiaa että nykypäivää suomalaisessa koiraharrastamisessa.

Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän näyttely Koirapuisto sijaitsee Metsästysmuseon piha-alueella. Se  esittelee lemmikoirien näköispatsaita ympäri vuorokauden.

Kuva: Koirat saivat liikkua vapaana 1930-luvulla, ja kaikki tunsivat hyljekoira Jocken. Kuva on otettu Riihimäellä vuonna 1937. Suomen Metsästysmuseon kuva-arkisto.