Englannin kalkkivirtojen joet, kuten Itchen ja Test, ovat suosittuja taimenen kalastuspaikkoja. Taimensesongin päättyessä jokien hoitajat (engl. river keeper) pitävät itsensä kiireisenä valmistautuessaan seuraavaan kauteen.

Field & Stream –lehti kuvailee ’’River keepereit䒒 jokien oppaiksi, järjestyksenvalvojiksi ja suojelijoiksi. Talvella kun taimenet ovat kutemassa ja kalastajat poissa, jokien hoitajat valmistautuvat seuraavaan kauteen.

Kalaankin on kuitenkin päästävä. Jokien hoitajat Jon Hall ja Phil Parker kalastavat perhoilla tulvivista joista isoa haukea.

Ylitulvineiden jokien rannoilla ei muita kalastajia juuri ole. Jättihauki saattaa lymyillä siellä missä hetki sitten oli kuivaa maata.

Alla Matt Dunkinsonin vaikuttava video jokien hoitajien talviharrastuksesta. Video HD-laatuisena täällä.