Kännykkä voi olla luonnossa liikkuvalle elintärkeä apuväline. Facebookin päivittämisen lisäksi älypuhelimien avulla voi eksyessään navigoida tiensä pois metsästä tai soittaa apua. Nykypuhelimien akun lyhyt kesto voi kuitenkin muodostua ongelmaksi varsinkin pidemmillä reissuilla.

Skajaquodan valmistama Trinity on kannettava tuuliturbiini. Trinityn avulla voi ladata kaikkia USB -laitteita verkkovirran ulottumattomissa. Tuuliturbiinissa on oma 15 000 milliampeeritunnin akku ja 15 watin generaattori.

Helppokäyttöiseksi suunniteltu laite painaa suunnilleen 1,8 kiloa ja kuljetuskunnossa se on noin 30 senttimetriä pitkä putkilo.

Tuuliturbiini on avattuna noin 58 senttimetriä korkea. Siinä on kolme jalkaa joiden avulla laite asetetaan seisomaan kolmen jalan varaan, tai maan tasalle jalat levitettyinä kokonaan auki.

Jenkkifirma lupailee tuotteensa lataavan esimerkiksi älypuhelimen 4-6 kertaa ennen kuin laitteen oma akku täytyy ladata. Sen voi tehdä kotona pistorasian kautta tai käyttämällä tuulivoimaa.

Tuuliturbiinia voi käyttää esimerkiksi rannalla, veneessä, telttailemassa, parvekkeella, puistossa tai festareilla. Tavoitteena on toimittaa ensimmäiset tuotteet tilaajille vuoden 2015 tammikuussa.

Firma hakee rahoitusta tuotteelleen KickStarterin kautta. Kannettavaa tuulivoimalaa voi käydä rahoittamassa täällä.

Kuva: Wikimedia Commons