Joukkorahoitus – crowdfunding – on avaamassa väyliä myös uusille ja ehkä hieman omituisillekin retkeilytuotteille. Joukkorahoituksen kautta markkinoille on tulossa esimerkiksi Disco Hammock.

Eagles Nest Outfittersin riippumattoon, DoubleNest Hammockiin perustuva diskoversio on kerännyt kansalaisilta rahaa www.betabrand.com -sivustolla.

Tässä vaiheessa hanke on edennyt niin pitkälle, että Disco Hammock on valmis tuotantoon ja ilmestyy tilaajille elokuussa. Vaikka rahoituksen aikataulusta on jäljellä reilut puolitoista viikkoa.

Disco Hammock on perinteisten riippumattojen rinnalla kuin – no – diskopallo.

Kuvien perusteella tuote saattaisi toimia metsäretkellä kuin stroboskooppi ja karkottaa välkkeellään kaikki oravaa pienemmät ja suuremmat pedot terapiaistuntoon syvimpään rotkoon.

DoubleNest Hammock on tarkoitettu kahdelle henkilölle, ja samalla linjalla on Disco Hammock. Nopeasti kuivavasta nailonista tehty riippumatto roikuttaa maksimissaan noin 200 kiloa lihaa.

Discomatto painaa vain runsaat puoli kiloa ja valmistajat lupaavat, että kompressiosäkkiin taiteltuna riippumatosta saa 10 x 12 sentin paketin.

Disco Hammockin kehittäjä, Robert Murdoch, joka on viettänyt lukuisia öitä paljaan taivaan alla ihan perinteisessä hammockissa, selvittää Betabrandin sivustolla hankkeen taustoja.

– Oli jotakin rakastettavaa ajatuksessa kääriytyä roikkuvaksi avaruusmadoksi, täydelliseksi vastakohdaksi ympäröivälle metsälle.

Jos hopeanhohtoinen, heijastava Disco Hammock alkaa tuntua hyvältä ajatukselta syksyn retkille, sen ehtii vielä tilata.

Ennen rahoituksen deadlinea, joka on tällä hetkellä tarkalleen yhdentoista päivän päässä, tuotteesta saa 10 prosentin alennuksen. Hammockin omistajaksi pääsee 97,20 dollarilla ja deadlinen jälkeen 108 dollarilla.

Rahdista tulee todennäköisesti muualle kuin USA:han lisäkustannuksia.

Disco Hammockia pääsee rahoittamaan Betabrandin kautta täältä.