Nyt Repoveden maisemiin pääsee tutustumaan uudella tavalla. Metsähallituksen luontopalvelut on julkaissut virtuaalioppaan Repoveden kansallispuistoon www.visitrepovesi.fi.

Upeiden 360 asteen maisemavalokuvien kautta näkee alueen luonnon ja kulttuurihistorian uusin silmin. Opas mahdollistaa tutustumisen alueeseen ja helpottaa retkien suunnittelua.

Repoveden kansallispuisto täytti kymmenen vuotta vuonna 2013.

Juhlavuoden kunniaksi kuvattiin kymmenen kohdetta, jotka nyt esitellään Repoveden virtuaalioppaassa.Näiden valitun kymmenen kohteen kautta pääsee tutustumaan monipuolisesti kansallispuiston luontoon, kulttuurihistoriaan ja retkeilyyn. Jatkossa opasta täydennetään uusilla kohteilla.

– Virtuaalioppaan tavoitteena on tarjota elämyksellistä tietoa Repovedestä ja tuoda esille hieman tuntemattomampia puolia alueesta. Repoveden monipuoliset maastot ja hyvä palveluvarustus sopivat myös aloittelevien retkeilijöiden ympärivuotiseksi kohteeksi. Virtuaalioppaalla pyritään innostamaan uusia kävijöitä alueelle, kertoo puistonjohtaja Teppo Loikkanen Saimaan puistoalueelta.

Virtuaaliopas hyödyntää niin sanottua pallopanoraamatekniikkaa. Kuvia voi kääntää hiirellä tai kosketusnäytöllä rajattomasti haluamaansa suuntaan. Panoraamakuviin upotetut tekstit ja kuvat tarjoavat lisätietoa alueesta.

Retken suunnittelun helpottamiseksi mukana ovat myös Metsähallituksen retkikartta.fi -palveluun pohjautuvat alueen kartat. Repoveden virtuaaliopas on kaikille maksuton, eikä rekisteröitymistä tarvita.

Repoveden sivustossa on hyödynnetty ratkaisuja, joita on kehitetty vuonna 2013 Selkämeren kansallispuistoon tehtyyn virtuaalioppaaseen.

Oppaan pallopanoraamakuvat ovat ottaneet Hannu Väistö (Dataratas) ja Anssi Riihiaho (Metsähallitus).

Kouvolan ja Mäntyharjun alueelle sijoittuva Repoveden kansallispuisto on perustettu vuonna 2003. Kansallispuiston yhteydessä on UPM:n omistama Aarnikotkan metsän yksityinen suojelualue. Yhdessä ne muodostavat Repovetenä tunnetun alueen, jonka hoidosta vastaa Metsähallitus.

Alue on viime vuosien aikana kasvanut yhdeksi eteläisen Suomen suosituimmista retkeilykohteista ja sinne tehtiin vuonna 2013 noin 93 000 käyntiä.

(Metsähallituksen tiedote 4. huhtikuuta 2014)