Amerikkalainen kajakkikalastaja Jason Downs, joka tunnetaan Youtubessa koodinimellä JLD762x39 sai yllätysvieraan ollessaan kalastamassa meriahventen sukuun kuuluvia Mycteroperca microlepsis -lajin kaloja Navarre Beachilla Floridassa.

Actionkameralla kuvattu video näyttää miehen paljaat sääret, kajakin päädyn, rauhallisesti keinuvan meren ja melkoiselle kaarelle taipuneen vavan, kun Downs kiskoo saalistaan pinnalle ähkäisyjen säestyksellä.

Kala nousee viimein pintaan – ja samalla hetkellä kuvaan syöksyy hai, joka nappaa suuhunsa suurimman osan saaliista ja painuu syvyyksiin.

– Olin oikeastaan vihainen haille, joka sieppasi päivälliseni. Päästin huokauksen ja muutaman valitun sanan. Jälkeenpäin sidoin koukun uudelleen ja käteni tärisivät, Downs kertoo Kayakfishmag -lehden verkkosivuilla.

Tarina ei lehden mukaan pääty tähän.

Välittömästi hain vierailun jälkeen Downs pudotti veteen uuden syötin ja viiden minuutin sisällä hai oli jälleen kiinni koukussa. Downs sen sijaan nautti yhden haivoiman rekiajelusta.

– Se veti minua kymmenisen minuuttia, Downs kertoo. Sen jälkeen hän katkaisi siiman.