Miten tämä jäähän ilmestynyt kuvio on syntynyt? Keksi ilmiölle hyvä selitys ja voita palkinnoksi kymmenen pilkin setti.

Erän kalastusavustaja Jari Tuiskunen kiinnitti katseensa outoon kuviointiin, ”vuosirenkaalliseen” avantoon kevään pilkkireissulla. Mitään vankkaa selitystä emme vuosirenkaille keksineet.

Mutta ehkä te keksitte sen? Annamme tietoonne seuraavia faktoja.

1. Vuosirenkaat löytyivät pieneltä järveltä/lammelta

2. Lammen jää oli kaikkialta tasaisen vahvaa, 25-30 senttiä.

3. Renkaat muodostuvat pienistä ilmakuplista.

4. Vuosirenkaiden alapuolella oli vettä noin kolme metriä.

Emme välttämättä palkitse tällä kertaa oikeaa selitystä, sillä juttu voi jäädä ilman ratkaisua, vaan parhaan selityksen. Parhaalle ratkaisulle annamme palkinnoksi kymmenen pilkin setin, jotka näkyvät kuvassa.

Voitte antaa oman sellityksenne suoraan jutun alta löytyvään kommenttipainikkeen kautta. Juttuun liittyvät kommentit näkyvät Erän keskustelupalstalla, jossa voi myös vastata kysymykseen. Vastausaikaa on 25. huhtikuuta 2014 asti. Selityksiä voi lähettää myös toimituksen sähköpostiin era(ät)otavamedia.fi TAI Erän Facebook-sivuilla.

Palkintosettiin kuuluvat: Kuusamo Tasapaino Pro, Rapala Jigging Rap, Nils Master Rotinkainen, Storm Thunder Blade, MA Mutu-Leech, Mosari Kouru Tasari, MA Mutu, Nils Master Dueler, Nils Master Raptor ja Kuusamo Liukupilkki.