Hyvät väsytystaistelut ovat kalastuksen suola. Hyviä videoita väsytyksestä katselisi mielellään jälkikäteen kotisohvalla, mutta kamera on harvoin sopivasti käsillä kalastustilanteessa.

Hurjien valtamerikalojen kuten GT:n (giant trevally, jättipiikkimakrilli) kalastuksessa tärppi on vähintään puolet nautinnosta. Kun vieheen kohdalla kohahtaa matkalaukun kokoinen kala ja sen jälkeen räikkä ulvoo falsetissa, sitä katselisi mielellään useita kertoja uusintana.

Valitettavasti harvassa seurueessa taitaa olla tällaisia vapaaehtoisia kameramiehiä, jotka odottavat kamera kädessä muiden vapoihin tulevia tärppejä. Niinpä muistot kaloista ovat useimmiten tapahtumaketjun loppupäästä, jossa kalaa vain pumpataan vavalla väsyksiin.

Onneksi tärppien kuvaamiseen on nyt tullut uusi ratkaisu – videoaurinkolasit. Ulkonäöltään ne ovat melko lailla tavallisten aurinkolasien näköiset.

Tekniikka ja virtalähde ovat tavallista paksummissa sangoissa ja kameran linssi kehyksen yläosassa linssien välissä. Tallentavat lasit vapauttavat kädet kalastukseen ja kuvaavat samalla tärpit ilman, että kenenkään tarvitsee väijyä tilannetta kameran takana.

Videoaurinkolaseja myydään ainakin muutamissa eräalan verkkokaupoissa. Me saimme testiin cool°-merkkiset videoaurinkolasit, joita myydään Eränetin verkkokaupasta. Pakkauksessa olivat itse lasit, kova kotelo, puhdistusliina, laturi, 2 GB muistikortti ja muistikorttiadapteri lukijaa varten.

Lue koko juttu Erä 4-2012!

Lataa alkuperäinen