Valouistimia on historian saatossa nähty jos jonkinlaisia. Uusin yrittäjä on Laserlure, jonka tuotteissa on välkkyvä punainen laservalo.

Punainen laservalo aktivoituu vedessä virtapiirin yhdistyessä koukkurenkaiden kautta. Valo sammuu kuivana, ”valokatkaisijana” on vesi.

Välkkyessään laservaapun leukalappukin muuttuu punaiseksi – valo sykkii melko nopeasti ja näkyy hyvin eteen ja etuviistoon. Jigin valon vilkkutempo on hitaampi, mutta se taas näkyy paremmin taakse.

Laserviehe herättää pomminvarmasti ainakin kalastajan huomion. Ainakin hämärässä tai sameassa vedessä vilkkuvavalo parantaa myös näkymistä kaloille. Valopariston kerrotaan kestävän noin 80 tuntia. Vaihtomahdollisuutta ei ole.

Uutuus on tulossa markkinoillemme ensi kesäksi. Saimme kauden päätteeksi koeuittoon muutamia vaappuja ja jigejä, joita testattiin kahtena umpipilvisenä marraskuun päivänä.

Vetovieheistä puolet oli laservaappuja, puolet syksyllä kalaa antaneita luottovieheitä.

Pikatestin tulos oli mykistävä: 8-0 laservieheille. Luottovieheiden tulos puhdas nolla. Kahdeksasta kalatapahtumasta puolet kävi veneessä. Ainakaan hauet eivät siis pelänneet vilkkuvaloa.

Pikatestin perusteella tulevaa ”laserkesää” voi jäädä odottelemaan mielenkiinnolla. Kuinka laseriin iskee hämärissä kuha tai iso jigiahven?

Pertti Kanerva