Kuva: Totti Turunen

Erän lintuopas sisältää kuusi artikkelia vuosilta 2005-2008, aiheina metsähanhet, riekot, metsäkanalinnut, vesilinnustus ja kyyhkysjahti. Ja mukaan mahtuu muutama herkullinen reseptikin!

Voit ostaa artikkeleita tämän tekstin lopusta 3 euron kappalehintaan (kestotilaajille ilmainen).

 

Kanootilla sorsajahtiin

Erä 10-2010

Jari Klemettilä

Kanootti on vesilintujahdissa monessa suhteessa monikäyttöisempi kuin soutuvene. Sillä pääsee niin vesillä kuin maitse paikkoihin, joihin veneellä ei ole asiaa.

Kanootilla sorsajahtiin PDF

 

Metsähanhia erämaasta

Erä 11-2008

Harri Paananen

Metsähanhi on haasteellinen pyydettävä. Arat linnut viihtyvät parhaiten laajoilla aavoilla ja vaikeasti lähestyttävillä rimpisoilla kilometrien päässä lähimmistä teistä.

Metsähanhia erämaasta PDF

 

Siivekkäät pöytävieraat

Erä 11-2008

Juha Jormanainen

Linnustus on suosituin metsästysmuoto maassamme, sinisorsa yleisin saalislintumme ja sorsapata tavanomaisin tapa valmistaa riistalinturuokaa. Jätämme tässä sorsapadat kuitenkin sivuun ja keskitymme sen sijaan hienostuneeseen pyyhyn, mureaan kyyhkyyn, klassiseen riekkoon ja kanakoiramiesten suosikkiin fasaaniin.

Siivekkäät pöytävieraat PDF

 

Riekkoa – kanakoiralla tai ilman

Erä 1-2007

Harri Matikainen

Tunturialueilla liikkuvan voi yllättää valkoisenkirjava riekko, joka lentoon lähtiessään kirota päräyttää säikyttäjäänsä perin pohjin. Joskus noita kiroilijoita voi singahtaa kulkijan jaloista melkoisina parvina, sillä paikoin riekko on hyvin runsaslukuinen.

Riekkoa kanakoiralla tai ilman PDF

 

Metsäkanalinnut ja suomenpystykorva

Erä 12-2007

Kari Saalismaa

Tehometsätalous on kaventanut metsäkanalintujen elinmahdollisuuksia, mutta lintukannat kestävät yhä harkittua verotusta. Kuulaan syyspäivän pystykorvametsästys onkin edelleen monen metsästäjän asteikossa korkeimmalla sijalla.

Metsäkanalinnut ja suomenpystykorva PDF

 

Vesilinnustus valtion mailla ja vesillä

Erä 9-2006

Teksti: Jyrki Havas
Kuvat: Jouko Savonen

Lain mukaan kaikilla metsästyskortin lunastaneilla ja Suomessa pysyvästi asuvilla henkilöillä on oikeus metsästää yleisillä vesialueilla. Mutta valtion mailla ja vesillä on monta muutakin hyvää vesilinnustuskohdetta.

Vesilinnustus valtion mailla ja vesillä PDF

 

Kyyhkyjahdissa ei onnella ole merkitystä

Erä 8-2005

Juha Jormanainen

Onnistunut kyyhkysjahti vaatii joukon etukäteisvalmisteluja, tiedustelua ja oikean taktiikan.

Kyyhkysjahdissa ei onnella ole merkitystä PDF

 

Artikkelit maksavat 3 € / kpl.
Kestotilaajille ilmainen.

 

Metsähanhia erämaastaSiivekkäät pöytävieraatRiekkoa – kanakoiralla tai ilmanMetsäkanalinnut ja suomenpystykorvaVesilinnustus valtion mailla ja vesilläKyyhkysjahdissa ei onnella ole merkitystäKanootilla sorsajahtiin