Kuva: Jorma Luhta

Erän hirviopas julkaistiin Erä-lehdissä 1-2004 ja 11-2005. Artikkelit sisältävät monipuolisen katsauksen hirvenkaadon saloihin.

Voit ostaa artikkeleita tämän tekstin lopusta 3 euron kappalehintaan (kestotilaajille ilmainen).

 

Hirvijahdin peruskuviot

Erä 11-2005

Harri Matikainen

Syyskuun viimeisenä lauantaina se taas alkaa – hirvijahti. Siihen osallistuu tänäkin syksynä kymmeniä tuhansia metsästäjiä. Seuraavassa tutustumme hirvijahdin peruskuvioihin.

Hirvijahdin peruskuviot PDF

 

Erilaisia metsästystapoja

Erä 11-2005

Harri Matikainen

Hirvien metsästämiseen on kehittynyt monenlaisia jahtitapoja, jotka soveltuvat erilaisiin maastoihin ja erikokoisille porukoille tilanteen mukaan. Ne on hyvä tuntea, jos aikoo esimerkiksi vieraan seurueen mukaan hirvimetsälle.

Erilaisia metsästystapoja PDF

 

Hirvijahtia maakunnissa

Erä 11-2005

Harri Matikainen

Itä- ja Pohjois-Suomessa hirvijahdin kuviot ovat vielä hyvin perinteisiä. Seurueet muodostuvat pitkälti paikallisista maanomistajista, jäsenistö ukkoutuu, hirven lihaa arvostetaan ja kaatoprosentit huitelevat lähes sadassa.

Hirvijahtia maakunnissa PDF

 

Hirvijahtia pääkaupunkiseudulla

Erä 11-2005

Juha Jormanainen

Tavallisesti hirvijahti yhdistetään suuriin saloihin ja kaukaisiin erämaihin.Totuus on kuitenkin se, että melkoinen osa hirvistä kaadetaan aivan suurkaupunkien liepeillä. Jopa kaupungin alueella, kuten Espoossa.

Hirvijahtia pääkaupunkiseudulla PDF

 

Hirvijahti talvikelillä

Erä 1-2004

Juha Jormanainen

Viime vuosien hirvijahti on ollut monen seuran alueella melkoista savottaa. Joskus käy niin, että lunta on maassa jo reilusti, kun viimeisiä lupahirviä vielä jahdataan. Silloin hirvestys alkaa käydä jo extreme-lajista.

Hirvijahti talvikelillä PDF

 

Artikkelit maksavat 3 € / kpl.
Kestotilaajille ilmainen.

 

Hirvijahdin peruskuviotErilaisia metsästystapojaHirvijahtia maakunnissaHirvijahtia pääkaupunkiseudullaHirvijahti talvikelillä