www.eralehti.fi

Erän verkkosivujen keskusteluosioon kirjoitettu viesti lohikalojen luvattomasta ja lain vastaisesta pyynnistä Pielisjoesta on johtanut rikostutkimuksiin. Joensuun rikospoliisi tutkii asiaa kalastusrikoksena.

Joensuun kihlakunnan poliisilaitos on pyytänyt Erä-lehdeltä selvitystä siitä, mikä on foorumilla nimimerkillä esiintyneen kirjoittajan sähköpostiosoite ja kuka ko. osoitteen omistaa.

Nimimerkki olli_s kirjoitti Erän keskustelupalstalla perjantaina 26.9 pyydystäneensä Kontiolahden kunnan alueella sijaitsevan Kuurnan voimalan suunnalta yhdeksän järvitaimenta ja seitsemän järvilohta. Kirjoittajan mukaan suurin kaloista painoi 8,8 kg ja pienin 650 g.

Viestin lähettäjää muistutettiin jo keskustelupalstalla, että hän oli ollut kalassa lain vastaisesti lohikalojen rauhoitusaikana ja paikassa, jossa kalastus on muutenkin kiellettyä.

Keskustelusta sai tiedon myös Pohjois-Karjalan TE-keskus, joka teki viestin lähettäjästä poliisille tutkintapyynnön. TE-keskuksen kalatalousjohtajan Veli-Matti Kaijonmaan mukaan valtiolle kertyy arviolta yli sadantuhannen euron vahingot, mikäli miehen väitteet pitävät paikkansa.Yhden emokalan arvoksi on laskettu noin 7000 euroa.

Erän toimitus kehottaa kaikkia vapaa-ajankalastajia noudattamaan kalastuksessa sääntöjä ja hyviä tapoja.

Kohun aiheuttanut keskustelu täällä.