Suspi ottaa!

Storm Suspending WildEye Swim Shad on niittänyt mainetta haukivesillä, erityisesti verrattomana viileän veden ottipelinä. Liekö maine ansaittu? Suspin mainetta pöyhi Erän numerossa 5-2007 neljän aktiivisen hauenkalastajan ryhmä.

Carl-Olof Lindholm, Pasi Lehtinen, Kent Strand ja Mika Vornanen muistuttavat, että esitetyt tilastot eivät ole mitenkään tieteellisiä.

”Esimerkiksi eri väriset Suspit eivät varmastikaan ole saaneet tasapuolisesti aikaa siiman päässä. Silti kokemukset ovat olleet erittäin paljon suuntaa antavia.”

”Olemme pitäneet jo legendan mainetta saavuttanutta pehmoviehettä Stormin Suspia vesillä mukana kaudesta 2003 lähtien ja olemme saaneet pyydystettyä niillä satoja haukia eri vuodenaikoina.”

”Suspi on perinteisesti mielletty kylmän veden uistimeksi, ja sitä se on ollut meilläkin. Ryhmämme jäsenet ovat saaneet Suspeilla useamman kymppikalan ja kymmeniä yli kuusikiloisia juuri keväisin.”

”Kevätkausi onkin ison kalan metsästystä, sillä vesien ollessa vielä viileitä (alle 10°) isot haukimuorit majailevat usein matalassa joko kutupaikoilla tai niiden edustalla.”

Veden lämpimyys

”Yksi luonnonväri on toiminut meidän ryhmällämme ylitse muiden. Kyseessä on hopea, jonka värikoodi on SG. Paitsi kalastajaa niin myös kalaa miellyttävä väri on luonnollinen sekä kuivalla maalla että vedessä.”

”SG-Suspin kyljen holograafiteippi kimaltelee sateenkaaren kaikissa väreissä valon osuessa siihen ja matkii hopeisten suomujen peittämää kalaa. Monesti SG on voittanut parivertailun jonkun toisen värin kanssa. ”

”Melkein yhtä selkeinä kakkosina tulevat sinertävät sävyt kuten värikoodit BM ja BSD.”

”Luonnonväreistä muutkin ovat toki ottavia, oikealla hetkellä jopa erinomaisia. Mutta jos pakkiin pitää valita vain yksi värimalli, niin se on ilman muuta juuri SG-hopea.”

Suspin värit

Mahtavatkohan samat värit toimia nyt, 14 vuotta myöhemmin tai 2030-luvulla?

Lue lisää Erä 5-2007: Suspi- yliarvostettu vai maineensa ansainnut